Kurser 

Välkommen på sommarens roligaste kurser för både barn, unga och vuxna. Här kan både du som är nybörjare på folkmusik och du som har spelat länge vara med. Eller om du vill sjunga, dansa eller lära dig om att bygga scenografi. Dessutom campar du gratis på vår fina äng. Inträde till festivalen ingår för alla som går kurs.

 

Spelkurs för barn & unga - nybörjare

Den här kursen är för barn och unga som är nybörjare. Fokus är på fiol men även altfiol och cello är välkomna. Sylvia Loft är kursledare för de på lägret som är alldeles i början på fiolstigen. Det kan vara olika åldrar, men musiken är på basnivå. Vi spelar enkla låtar och ganska många är på lösa strängar. Vi använder rytmik, sång och lek för att lära oss låtarna. Läs mer och anmäl dig till kursen här. 
 

Sylvia Loft.jpg
Ninni_Carr.jpeg

 

Spelkurs för barn & unga - fortsättning

Fortsättningdkursen är för barn och unga med viss spelvana. Fokus är på fiol men alla instrument är välkomna. Kursens ledare är Ninni Carr som bor på Spelmansgården. Hon älskar att hitta glädje, bus och känslan av att ”jag kan” hos alla barn och unga. Du som går den här kursen ska inte vara nybörjare utan ha en viss spelvana sedan tidigare. Nivån anpassas efter de som är med på lägret. Läs mer och anmäl dig till kursen här.

 

Spelkurs för unga med spelvana

Rasmus Brinck från dansk-svenska bandet Tailcoat – som spelar på årets festival – leder årets kurs för spelvana unga upp till 25 år.

Du behöver inte ha spelat folkmusik förut för att vara med. Alla instrument är välkomna. Rasmus spelar nyckelharpa och fiol med ett fokus på dans, kommunikation, sväng och lek. Läs mer och anmäl dig här.

Och klicka här för att se Rasmus spela ihop med bandet Tailcoat: 

Rasmus Brink.png
Veronika Lindåker.jpg

Ensemblekurs för unga och vuxna

Ensemblekursen leds i år av Veronica Lindåker. Hon är klarinettist, flöjtist, kompositör, och bandledare som är uppvuxen i den skånska myllan.

Veronica har undervisat spelsugna människor i snart 15 år, allt från barn till pensionärer. Med utgångspunkt i den skånska musiktraditionen kommer vi fokusera på sväng, samspel, sambandet kropp och musik och spelglädje! Kursen kommer huvudsakligen hållas på gehör, alla instrument är välkomna! Läs mer och anmäl dig här.

Kurs i att sjunga skånska visor

På den här kursen med Lise Enochsson fokuserar vi på den skånska sångskatten! Alldeles särskilt på material som vi har från Christer Lundh. Låtutlärning, sånger med stämmor, men också för kursen nyfunna pärlor direkt från Folklivsarkivet/Skånes musiksamlingar. Lise har förmågan att entusiasmera, lyssna in alla närvarande, och att anpassa innehållet till varierade förväntningar. Lär mer och anmäl dig här.

Lise Enochsson.jpg
Kirstine Nurdug Jensen.jpg

Kurs i skånska och danska danser 
Kirstine Nurdug Jensen är känd i Danmark och Sverige och har studerat på Eric Sahlströms institutet och danshögskolan. Kursen kommer att innehålla skånska danser, danska par- och gruppdanser och även efter kursdeltagarnas önskemål. Mer information och anmälan kommer strax!

Kurs i att bygga scen och scenografi


Folkrotsveckan inleds i år med kul en nyhet: Vår kurs i att jobba med att bygga scener och scenografi. Kursen passar för alla unga under 25 som vill lära sig mer hur man jobbar för att göra en festival eller annat kulturarrangemang riktigt mysigt och inbjudande. Den arrangeras med hjälp av stöd från FolkYou. Lärare på kursen blir Per Hansson. Han har under alla år stått för den toppenfina scenografin och alla scenbyggen på Folkrot. Mer information och anmälan här.

11754509_884782734947697_7023242686169335942_o.jpg